Pikniki: Przykładowe menu grillowe

PROPOZYCJA 1

Grill

  • karczek marynowany w ziołach 
  • pierś z kurczaka 
  • szaszłyk z indyka
  • golonka peklowana bez kości
  • kiełbaska podwawelska „ Pamso”
  • kaszanka „Pamso”
  • ziemniaki pieczone w folii z sosem czosnkowym 

Zupy

  • żurek staropolski z grzybami
  • grochówka

Danie na ciepło

  • wieprzowina po burgundzku
  • kluska śląska
  • młoda kapusta z boczkiem i koperkiem

Stół folwarczny

  • smalec ze skwarkami  
  • pęta kiełbasy wiejskiej
  • ogórki małosolne
  • chrzani ćwikła w ilościach wystarczających
  • wiejskie bochny chleba w ilościach wystarczających
  • twarożek ze szczypiorkiem

Sałatki i dodatki

  • ziemniaczana
  • wiosenna
  • pieczywo mieszane
  • ketchup musztarda

Deser

  • croissanty z nadzieniem tofii i czekolady
  • jabłecznik
  • mufinki czekoladowe

Napoje

  • soki  owocowe  - dystrybutory
  • wody  mineralne – dystrybutory
  • kawa ze scanomatu Douwe Egberts; 4 rodzaje herbaty Lipton, cukier, cytryna  b/o  

Menu dzieci

  • naleśnik z serem, polewami i bitą śmietaną
  • hot-dog
  • nuggetsyi
  • frytkii
  • tortilla z grillowanym kurczakiem  i
  • soczki w kartonikach i
  • lody

 

PROPOZYCJA 2

Dania podane z grilla

  • Karczek  bosmański z suszoną cebulką 
  • Pierś  z  kurczaka 
  • Plastry boczku  Al.’a Żeberka  
  • Kiełbaska 
  • Kaszanka 
  • Pstrąg z koperkiem, czosnkiem i masełkiem
  • Szaszłyki z polędwiczek z papryką i cebulka 

Sałatki do wyboru podane w bufetach chłodniczych

  • Bar sałatkowy: mix sałat włoskich, papryka, marchewka, zielony ogórek, pomidorki, czarne i zielone oliwki, ser feta, czerwona cebula, ziarna dyni i słonecznika, ziarna granatu, sosy balsamico i vinigret 
  • Sałatka francuska z serem pleśniowym, gruszką, orzechami włoskimi skropiona sosem balsamico
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem i karmelizowanymi orzechami , żurawiną

Dodatki

  • Zestaw pieczywa mieszanego
  • Sosy ketchup, musztarda , ziołowy, bbq

Przekąski  na  gorąco lub live cooking

  • Młoda kapusta z boczkiem 
  • Pierogi z mięsem 
  • Pierogi ze szpinakiem 
  • Krewetki po karaibsku z pomarańczami i sosem chilli
  • Mini steki z polędwiczek z serem gorgonzola
  • Smażone szparagi z orzechami

Stół  staropolski

  • Szynka pieczona w całości z ćwikłą i sosem żurawinowym
  • Baleron, Polędwica, Boczek rolowany, Karczek pieczony w jabłkach i majeranku
  • Pasztet  w złocistej skorupce z ciasta francuskiego
  • Pęta ziołowej kiełbasy
  • Kaszanka gruba- zamawiane” Katusza”
  • Smalec ze skwarkami i słodką cebulką
  • Twarożek  gruziński
  • Śledź w śmietanie z czosnkiem i słodką żurawiną
  • Ogórki  małosolne
  • Grzyby, korniszony, papryka, cebulka
  • Bochny i pajdy wiejskiego chleba z ozdoby piekarskie
  • Chrzan , ćwikła, musztarda, żurawina

Napoje zimne

  • Soki 100 % ( jabłko, pomarańcza) - bez ograniczenia
  • Coca- cola, sprite, fanta w szklanych butelkach 0,25l
  • Wody  mineralne w szklanych butelkach 0,25

Napoje gorące

  • Kawa espresso – Art Café
  • Herbata smakowa Sir’Williams

Deser 

  • Stół z deserami włoskim( panna cotta z malinami i liściem mięty, smoothie owocowe)
  • Ciasta na postumentach do samodzielnego degustowania(mini rogaliki z wiśniami, jabkiem z cynamonem
  • Mini szaszłyki owocowe(truskawka, melon, ananas, winogrono)

 

  • Napoje alkoholowe z nalewka rozliczone według zużycia
  • Piwo Żywiec z sok malinowy
  • Piwo Tyskie z sok malinowy
  • Piwo Warka  z sok malinowy
  • Wino musujące -włoskie „Prosecco”